Тітка Дарки Чепак - шеф-кухар найкращого українського ресторану на Мангеттені
Про відвідини українського ресторану розповіла журналістка Наталія Седлецька на своїй сторінці у Facebook:
"Насправді, український ресторан Veselka на Манхеттені має довгу історію, на фото - вигляд 50 років тому і сьогодні:
А ще наразі шеф-кухарем тут працює рідна тітка Дарки Чепак!".
Цей український ресторан вважається чи не найкращим у всьому Нью-Йорку, головним поясненням чому є багатюще меню з більш ніж 120 найменувань страв української та східно-європейської кухонь. "Veselka" була заснована у 1954 році подружжям Дармохвал, які переселилися сюди після Другої Світової.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Накопати кави, насидіти на бамбетлі. Прогулянка львівськими кнайпами (фото)
На нині він один з останніх слов'янських ресторанів, які залишилися в районі Іст Віллідж. Свого часу їх тут було безліч. Досить довго "Veselka" була відома лише в межах Іст Віллідж. У 80-і роки його слава починає швидко розповсюджуватися по всьому Нью-Йорку, і сьогодні цей цілодобовий ресторан перетворився на справді культове місце.
Ресторан розташовано в районі Little Ukraine ("Маленька Україна", - iPress.ua), - розповідає Наталія Седлецька. І там стверджують, що вареники та пироги - одне і те ж.
"На зауваження реагують погано. Ось що значить відірватись від коріння", - резюмує вона.