В Україні зменшився попит на м'ясо: середньостатичний українець за рік з'їдає 20,8 кг свинини
Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.
За інформацією, така кількість свинини – це на 100 грамів менше ніж очікували у минулому місяці.
У відомстві пов'язують зниження попиту із складними економічними умовами та низьким рівнем спроможності населення, а ще попит коливається в залежності від сезону.
На думку аналітиків, пожвавлення попиту на свинину можна буде спостерігати ближче до кінця року.
У зв’язку з цим закупівельні ціни на м'ясо почали знижувати.
У західних регіонах свиней першої категорії продавали відчутно дешевше ніж планували — по 24-25,6 грн/кг.
У центральній частині країни господарства утрималися у прогнозованому діапазоні 25-26 грн/кг, а на Сході нижній поріг цін піднявся на 25 копійок і становив 24,75 грн/кг.
Переробники продовжують активно знижувати закупівельні ціни, подекуди відмовляються від партій через низьку споживчу активність.
За інформацією, вплив імпорту на ціну мінімальний, адже завезення свинини за існуючої ситуації є економічно необґрунтованим.
Зниження цін продовжиться і цього тижня.
Аналітики прогнозують, що ціни у західних і центральних областях утримаються на рівні
24,3-25,5 грн/кг та 24-25 грн/кг відповідно. На сході планові ціни коливатимуться в межах 24,3-26 грн/кг.
Нагадаємо, з лютого 2015 року молочну продукцію з Україні продаватимуть на європейському ринку.
Як повідомляв iPress.ua, 6 жовтня ЄС завершив перевірку українських молочних продуктів на якість.
Українські виробники отримають ще рік для пристосування до умов конкуренції в рамках зони вільної торгівлі України з ЄС.
У наступному місяці Україна може отримати наступні €760 млн за умови продовження реформ.
Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували угоду про асоціацію із Євросоюзом.