5 цікавих фактів про лакричні цукерки
1. Лакричні цукерки – в’язкі, схожі на жувальний мармелад ласощі або ліки зі солодки. Екстракт коріння рослини використовують з лікувальною метою під час захворювань верхніх дихальних шляхів, гастритів та виразок, алергічних дерматитів, цукрового діабету і навіть імпотенції.
В кулінарії лакрицю застосовують у виготовленні маринадів, компотів, киселів, солінні риби та ароматизації гарячих напоїв.
2. У деяких країнах, наприклад, у Великобританії, лакрицю полюбляють вживати солодкою, а в Скандинавських країнах та Голландії її зазвичай вживають солоною.
3. Рослина лакриці належить до сімейства бобових, схоже на квасолю, що квітне. Його великі дерев’янисті корені містять солодкий компонент, що називають гліцерізином. Коріння вимочують, очищують від шкірки, кип’ятять та роблять екстракт, що його заливають у форми та дають охолонути. Потім його переробляють та отримують лакричну карамель, що може бути твердою, або схожою на жуйку, солодкою або дуже солоною.
4. Drop – датське слово, яким позначають сотні варіантів лакричних солодощів, які виробляють різноманітних розмірів та форм. Їх вживання – практично національна риса.
5. Вічними фаворитами можна назвати Boerderij drops – у вигляді фігурок тварин, Katjes – у формі котів, солоні лакричні цукерки Haring – у формі маленьких рибок, покритих сіллю.
Оригінал: bit.ua