Як провести передріздвяний час і набратись святкового настрою (фото)
Як варіант - передріздвяна Німеччина. Якщо ви не їдете в Німеччину влітку, то краще всього вибрати для поїздки грудень, коли країна стає особливо цікавою. За чотири тижні до Різдва сюди приходить Адвент - найказковіший час в Німеччині. У цьому році перший Адвент припав на 27 листопада.
У цей день господиня ставить на стіл "адвентський вінок", зроблений з ялинових гілок і прикрашений стрічками і чотирма свічками. Перша свічка на ньому запалюється в першу неділю Адвенту, наступна - в другу і т.д ...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чарівний копняк". 5 виправдань, що перешкоджають мандрам
Дітлахи рахують дні до Різдва по "адвентському календарю", зазвичай це коробка з 24 віконцями, в кожному віконці цукерка або інший маленький подарунок. Навіть у нас в кімнаті готелю одна стіна була розмальована під "адвентський календар")))
У адвентський час у всіх великих і маленьких містах Німеччини відкриваються Різдвяні ярмарки - Christkindlesmarkt. З них найвідоміший і найстарший - у Нюрнберзі. У ці святкові дні Нюрнберг відвідує близько 2 млн. відвідувачів - жителів Німеччини і туристів зі всього світу. У вихідні це дуже помітно)))
Квитки до Нюрнберга і назад були куплені ще у вересні за ціною 5600 руб (півтори тисячі гривень, ipress.ua). (Використовувався Промокод). Летіли Люфтами, денний комфортний переліт, з одним коротким стикуванням в Берліні. Від аеропорту до міста їздить метро, доїхали прямо до готелю, дуже зручно.
Готель - B&B Hotel Nürnberg**, мережі B&B, недорогий, сподобався. Вдале розташування - біля стін старого міста, в двадцяти метрах вхід у підземку. 500 метрів до вокзалу. Безкоштовний швидкий WiFi. Сайт: B&B Hotel
Тривалість поїздки - 4 дні. В цілому - сподобалося, тільки з погодою не пощастило, майже весь час йшов дощ.
На головній площі міста - Хауптмаркт розгорнуті намети з різноманітними смаколиками, напоями та прикрасами.
Зустрічаються оригінальні місцеві вироби, як наприклад ці традиційні фігурки, зроблені з сухофруктів і горіхів:
Один з головних персонажів ярмарки - знаменитий нюрнберзький Хрісткінд, дівчина-ангел. Вона відкриває ярмарок і є її символом. Ангел вибирається жителями Нюрнберга терміном на два роки за підсумками конкурсу серед дівчат міста у віці 16-19 років з бездоганною репутацією.
У Ангела дуже напружений графік за місяць перед Різдвом. У Німеччині вона об'їжджає інтернати, будинки пристарілих, школи... Літає по всьому світу, відкриває Різдвяний ринок в Чикаго і на інших континентах...
Ангел 2011-12 р - Franziska Handke
Головний напій свята - глінтвейн (або глювайн по-німецьки). З чого його тільки не варять. Традиційно - з червоного вина зі спеціями, але також роблять з сидру, вишневий, чорносмородиновий, ожиновий, з вершкового лікеру... Безалкогольний варіант називається кіндерпунш.
Глінтвейн наливають у керамічні кухлі, часто у формі чобітка. Відвідувачі гуляють по ярмарку з цими кухлями і
періодично до них прикладаються. За кухоль береться депозит 2,50 євро і отримати його назад можна в будь-якій точці з розливу глінтвейну. Для цього потрібно повернути кухоль продавцю і сказати: "Цурюк")
У Ротенбурзі в глінтвейн додають горілку. Звісно ж, із самовара)))
Зустрічаються і такі варіанти гарячих напоїв:
Традиційна закуска під глінтвейн - пряники (лебкухени). У кожного виробника свій рецепт і тому слід пробувати.
Для гурманів є лебкухен-лікер, спеціально під пряники)
Над площею витає аромат смажених ковбасок, він змішується із запахом пряників, фруктового хліба, парами глінтвейну і створює атмосферу свята.
Найбільш ходові ковбаски, зрозуміло, нюрнберзькі. Є легенда про їх походження. Вони з'явилися у 14 столітті, коли в Європі лютувала чума. Хворі і ті, хто намагався втекти від хвороби мандрували по селах і містах у пошуках допомоги і співчуття.
Винахідливі нюрнбергці вигадали, як допомогти їм без ризику заразитися. Вони налагодили випуск тонких ковбасок, які пролазили в замкову щілину. І, відповідно, просовували таким чином ковбаски особливо наполегливим стражденним. Нюрнберг уникнув епідемії страшної хвороби.
Під шнапс:
Нюрнберзькі персонажі.
Рудольф:
Ангел з продажу саквояжів:
Бабулька, продавець овочів:
Хор поліцейських:
Керамічні будиночки зі свічкою всередині:
Площа Тіергартнертор:
з будинком Альбрехта Дюрера
Ще на площі є чудова кнайпа, в якій подають знамените "копчене" пиво з Бамберга, причому з найкрутішої Бамберзької броварні "Шленкерла". Ось цей заклад:
Я був в Бамберзі влітку 2010р., але був за кермом і пива попити не вдалося. Бамберг сподобався і я думав з'їздити туди ще й під час цієї поїздки, погуляти, попити пивка (їхати всього годину на прямій електричці), але часу було мало і дощова погода не сприяла тривалим прогулянкам.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краків у снігу (фото)
І ось такий приємний сюрприз. Пиво дуже сподобалося, незвичайного смаку; згідно з місцевою приказкою, потрібно випити три гальби, що б смак став правильним)))
Ковбаска з нехитрою назвою "півметрова ковбаска" зі смаженою цибулькою м-м-м ... :)
Оригінал: community.mb-world.ru