Facebook iPress Telegram iPress Twitter iPress search menu

Штрафи за порушення в сфері персональних даних набули чинності

Штрафи за порушення в сфері персональних даних набули чинності
Фото: gromtv.net
З 1 липня 2012 року для українських компаній діють штрафи та інші санкції, передбачені законом про посилення відповідальності за порушення у сфері захисту персональних даних.
Про це йдеться у повідомленні, яке розміщене на сайті Верховної Ради України.
 
Цей закон мав набути чинності ще у січні цього року, проте його прийняття відклали до липня.
 
Зміни в Кодексі України про адміністративні правопорушення дозволять державі штрафувати порушників закону "Про захист персональних даних" на суми від 3,4 до 17 тис грн, а в деяких випадках притягати до кримінальної відповідальності.
 
 
Згідно з цим законом, компанії, що мають бази даних ( клієнтські, або для користувачів та співробітників), зобов'язані реєструвати їх в Держслужбі з захисту персональних даних (штраф за недотримання 8500 - 17000 гривень), своєчасно повідомляти ГСЗПД про зміну відомостей (штраф за недотримання 3400 - 11900 гривень), отримати згоду суб'єкта, перш ніж внести його дані в базу (штраф за недотримання 5100 - 11900 гривень).
 
Фото: gromtv.net
 
Якщо вказані обов'язки компаній цілком залежать від людського фактору, то наступне порушення може бути викликане недосконалістю технічних засобів.
 
Антивірусний захист, фаєрволи, замок на серверній шафі - недостатній набір засобів оборони проти професійного хакера
 
Недотримання встановленого законодавством про захист персональних даних порядку захисту персональних даних у базі, яке спричинило незаконний доступ до них - штраф у розмірі 5100 - 17000 гривень.
 
Деякі вимоги до системи захисту персональних даних вже встановлені типовим порядком обробки персональних даних в базах персональних даних, затвердженим наказом Мін'юсту.
 
Фото: gromtv.net
 
Важливі дані, за словами експертів, необхідно шифрувати за допомогою надійних алгоритмів - такий як AES256, його використовує Armorino.
 
Armorino є оптимальним рішенням для початку впровадження політики захисту даних на підприємстві будь-якого рівня через його дешевизну (у порівнянні з продуктами конкурентів). Програмно-апаратний комплекс Armorino був розроблений під український ринок і підтримує всі його стандарти.
 
Надійно захистити комп'ютер все ж можна
 
Під час використання функції "захищене сховище" програмно-апаратного комплексу для захисту даних Armorino, будь-які дані в цифровому вигляді - електронно-цифрові підписи, бази даних, файли логінів і паролів користувачів соціальних мереж, електронних скриньок та інших інтернет-сервісів надійно захищені і не можуть бути вкрадені або зламані навіть при наявності фізичного доступу зловмисників до ПК.
 
Фото: gromtv.net
 
Для того щоб підвищити надійність і недоступність Ваших баз даних - зберігайте їх в "хмарі" в зашифрованому вигляді, доступ до якого можливий лише за допомогою Armorino як фізичного пристрою-аутентифікатор:
 
Фото: itworks.kiev.ua
Українці стабілізували лінію фронту. А Захід продовжує товкти воду в ступі – Том Купер
Українці стабілізували лінію фронту. А Захід продовжує товкти воду в ступі – Том Купер
"Ми всі тепер радянські люди". Пізня радянська Америка потребує негайних змін – Ніл Ферґюсон
НАТО та українська протиповітряна оборона. Що ще отримає ППО від Заходу – Дональд Гілл
НАТО та українська протиповітряна оборона. Що ще отримає ППО від Заходу – Дональд Гілл
Київ перетворився на світову столицю безпілотників. БПЛА в Україні стають розумнішими, щоб ухилятися від російських сигналів глушіння – WSJ
Київ перетворився на світову столицю безпілотників. БПЛА в Україні стають розумнішими, щоб ухилятися від російських сигналів глушіння – WSJ
Безстрашні. Битва за Київ та Харків, екстремальна місія в Маріуполь. Частина 2 – The Globe and Mail
Безстрашні. Битва за Київ та Харків, екстремальна місія в Маріуполь. Частина 2 – The Globe and Mail
"Це серйозно". Пропагандони путіна лютують через санкції Заходу – Джулія Девіс
Настав час для сміливості. НАТО має запросити Україну до вступу на ювілейному 75-му саміті – Люк Коффі
Настав час для сміливості. НАТО має запросити Україну до вступу на ювілейному 75-му саміті – Люк Коффі
росіяни продовжують зазнавати втрат. Як вони потрапили в оточення у Вовчанську – Дональд Гілл
росіяни продовжують зазнавати втрат. Як вони потрапили в оточення у Вовчанську – Дональд Гілл