Facebook iPress Telegram iPress Twitter iPress search menu

Гамбург. Музей спецій

Гамбург. Музей спецій
Фото: lana-svitankova.livejournal.com
Кажуть, що єдиний у світі музей спецій знаходиться саме у Гамбурзі, у старих складах. І цілком логічно - де йому ще бути, як не в портовому ганзейському місті, там, де у здоровенних складах ці спеції і тримали? До Музею спецій запрошує блогер lana-svitankova у своєму Livejournal.

Адреса: Am Sandtorkai 34
Часи роботи: з вівторка по неділю, а також по святах з 10:00 до 17:00
Ціна квитка: 3,5 євро
http://www.spicys.de/

Одразу перепрошую за якість фото, зі світлом там дуже погано. Основна проблема – більшість написів, весь сайт і тд. – німецькою, хоча назви спецій продубльовано англійською і деякі написи теж. Щоправда, там можна ходити і розглядати і без підказок, все страшенно цікаво.

Дрібниця, а приємно – разом з квитком ви отримуєте фірмовий пакетик зі спеціями (у нашому випадку це був чорний перець). І головне – все можна помацати, понюхати, спробувати "на зуб". Щоправда, будемо об’єктивними: дуже багато що вже вивітрилося, в основному трави всі практично однакові на запах і смак.

Сам музей досить молодий, відкрився лише в 1991 році, і теж приватний (як і Miniature Wunderland), у ньому зібрано власне спеції – цілі тематичні експозиції, присвячені, скажімо, гострому перцю; мішки-коробки, ваги, усілякі поробки зі спецій, наприклад, корабель з гвоздики, виставковий фонд постійно поповнюють.

Ваніль і ящики для її транспортування

Цинамон у в"язанках. Поклала поруч 1 цент для наочності, якою насправді тонкою має бути шкірка справжньої кориці, а не касії.

Крім того, дуже приємно, що музей проводить освітню роботу не лише в рамках експозиції, а ще й організовуються кулінарні майстер-класи, дегустації, тематичні обіди, окремі екскурсії, тощо. Але, знову ж таки, лише німецькою. Хоча, таким любителям повеселитися, тим паче попоїсти буде однозначно цікаво, а крім того, можна попастися на сумішах спецій у маленькому куточку-крамничці при музеї.

І не без повних відкриттів - я вперше бачила м'якоть мускатного горіху. Кажуть, як спеція має м"якший смак, ніж сам горіх, але більш ароматна

Оригінал: lana-svitankova.livejournal.com

Підозра на російську диверсію. Велике повернення агентів кремля до Європи? – France24
Підозра на російську диверсію. Велике повернення агентів кремля до Європи? – France24
ПСИХИ! Чи може Харків стати українською Бастонью? – Джонатан Світ та Марк Тот
ПСИХИ! Чи може Харків стати українською Бастонью? – Джонатан Світ та Марк Тот
Чи готові європейці відправити війська в Україну? Про що свідчить опитування експертів – Європейський центр Карнеґі
Чи готові європейці відправити війська в Україну? Про що свідчить опитування експертів – Європейський центр Карнеґі
В Україні росія починає нарощувати перевагу. Як цьому запобігти – Джек Вотлінг
В Україні росія починає нарощувати перевагу. Як цьому запобігти – Джек Вотлінг
Армія США не зможе так довго вистояти у війні безпілотників, як Україна. Її вистачить хіба що на місяць – Девід Екс
Армія США не зможе так довго вистояти у війні безпілотників, як Україна. Її вистачить хіба що на місяць – Девід Екс
Україна вимагає від США зняти обмеження для використання американської зброї. Натомість росія розгортає нову інформкампанію в американських ЗМІ
Україна вимагає від США зняти обмеження для використання американської зброї. Натомість росія розгортає нову інформкампанію в американських ЗМІ
Як Америка підіграє росії. путін розширює вторгнення, поки Україна чекає на західну зброю – Микола Бєлєсков
Як Америка підіграє росії. путін розширює вторгнення, поки Україна чекає на західну зброю – Микола Бєлєсков
росія просувається на Харківщині. Початковий аналіз російського наступу – Мік Раян
росія просувається на Харківщині. Початковий аналіз російського наступу – Мік Раян