Facebook iPress Telegram iPress Twitter iPress search menu

Білоруси обіцяють втопити Україну в молоці

Білоруси обіцяють втопити Україну в молоці
Фото: happy-giraffe.ru
Один з найбільших білоруських холдингів "М'ясомолпром", до складу якого входять 17 молочних та м'ясних компаній, в І кварталі наступного року почне продавати свою продукцію на українському ринку.

Потужностей всіх заводів "М'ясомолпрома" цілком вистачить, щоб забезпечити молоком кожного шостого українця, пише журнал Forbеs.

"Для більш комфортного виходу на ринок країни холдинг має намір придбати 50% "Білоруської аграрної компанії" в Україні, найбільшого постачальника білоруського цукру під час його дефіциту в 2008-2010 роках", - пише видання.

Перші поставки молочних продуктів відбудуться в I кварталі 2013-го. Почати "М'ясомолпром" планує з 500 т в місяць. "Потім подивимося на рівні продажів, і, якщо буде попит, будемо нарощувати обсяги імпорту", ​​- зазначає гендиректор "Міноблм'ясомолпром" Сергій Криштапович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усе домашнє молоко з ринків небезпечне для здоров’я

За словами керівника, як канали реалізації продукції вони будуть використовувати лише великі національні роздрібні мережі. А такі магазини, як "Білоруські продукти" - "М'ясомолпром" не цікавлять

Холдинг сподівається отримати нішу винятково у преміум-сегменті. "Ми уважно вивчили роздріб, і з окремих позицій нам буде дуже цікаво виступати нарівні з українськими товарами - мати свою так би мовити полицю в магазині. Ми втопимо Україну в молоці", - наголосив Криштапович.

Холдинг втече із українського ринку до кінця 2013 року

Натомість, українські компанії не бачать в "М'ясомолпромі" небезпечного конкурента, незважаючи на його амбіційні плани.

Саме заявлені обсяги поставок змусили українських молочників засумніватися, що білоруський колега адекватно оцінює місцевий ринок і своє місце на ньому, пише видання.

"У преміальному сегменті вони не продадуть 500 т", - упевнений голова ради директорів Союзу молочних підприємств України, директор Білоцерківського молочного комбінату Вадим Чагаровський.

"М'ясомолпрому" не допоможе і "ореол натуральності"

Зокрема, видання пише, що білоруський "Савушкін продукт" працює в Україні вже кілька років і досі не зумів навіть наблизитися до таких обсягів імпорту. 

Комерційний директор молочної компанії "Галичина" Іван Соломатін підтримує думку колег та наголошує, що "М'ясомолпрому" не допоможе і "ореол натуральності".

"У короткостроковій перспективі, особливо в умовах нинішнього дефіциту сировини, допускаю, що вони зможуть продавати навіть 500 т. Але з часом споживач почне розбиратися, що є міф, а що правда, і конкуренція зробить свою справу - холдинг не зможе боротися за свої позиції, не зможе бути гнучким і конкурувати", - каже він.

На думку бізнесмена, білоруська компанія зійде з дистанції ще до кінця 2013-го.

"Трембіта": незабаром в дії. Навіщо Україні аналог ракети часів Другої світової війни – Девід Екс
Прояснити мислення. Шляхи до перемоги Трампа в Україні – Стівен Бланк
Прояснити мислення. Шляхи до перемоги Трампа в Україні – Стівен Бланк
Імперське мислення росії. Як припинити війну в Україні – Ендрю Міхта
Імперське мислення росії. Як припинити війну в Україні – Ендрю Міхта
Агент хаосу. кремлівські інсайдери розкрили, як Трамп таємно допомагає путіну – Джулія Девіс
Агент хаосу. кремлівські інсайдери розкрили, як Трамп таємно допомагає путіну – Джулія Девіс
росіяни продовжують
росіяни продовжують "м'ясні штурми" на Курщині та Донеччині. Сирський продовжує "латати" оборону – Дональд Гілл
Фінляндизація: давайте ще. Диверсійні операції росії наштовхнулися на першу реальну перешкоду – Едвард Лукас
Фінляндизація: давайте ще. Диверсійні операції росії наштовхнулися на першу реальну перешкоду – Едвард Лукас
25 років правління путіна. Як колишній агент КДБ перевернув росію з ніг на голову – The Times
25 років правління путіна. Як колишній агент КДБ перевернув росію з ніг на голову – The Times
Що чекає на США у 2025 році. Химерна нова норма від Дональда Трампа – The New Yorker
Що чекає на США у 2025 році. Химерна нова норма від Дональда Трампа – The New Yorker